BMI Test

För göra ett BMI test behöver du endast skriva in din vikt och längd i fälten och trycka på “Räkna ut ditt bmi”. Du får därefter veta vilken viktklass du tillhör och eventuellt hur mycket du behöver gå ner för att hamna på normalvikt.

Din vikt: Din längd:


“;
$gain = round(($newLoseWeight – $weight), 2);

echo “Ditt BMI är ” . $bmi . “
“;
echo “Du räknas som underviktig. För komma upp till normalvikt bör du gå upp ” . $gain . “ kg
“;

echo “

BMI-knapp för din blogg

“;
echo “

Du kan enkelt lägga in en personlig bloggknapp som visar ditt bmi:

“;
echo ““;
echo “

Klistra in följande html-kod i din blogg:

“;
echo ““;

echo “

“;

} else if($bmi >= 18.5 && $bmi <= 25.0) { echo "

“;
echo “Ditt BMI är ” . $bmi . “
“;
echo “Du är normalviktig.
“;

echo “

BMI-knapp för din blogg

“;
echo “

Du kan enkelt lägga in en personlig bloggknapp som visar ditt bmi:

“;
echo ““;
echo “

Klistra in följande html-kod i din blogg:

“;
echo ““;

echo “

“;
} else if($bmi > 30) {
$lose = round(($weight – $newWeight), 2);
echo “

“;
echo “Ditt BMI är ” . $bmi . “
“;
echo “Du har viktklassen fetma. För komma ner till normalvikt bör du gå ner ” . $lose . “ kg
“;

echo “

BMI-knapp för din blogg

“;
echo “

Du kan enkelt lägga in en personlig bloggknapp som visar ditt bmi:

“;
echo ““;
echo “

Klistra in följande html-kod i din blogg:

“;
echo ““;

echo “

“;
} else if($bmi > 25) {

$lose = round(($weight – $newWeight), 2);
echo “

“;
echo “Ditt BMI är ” . $bmi . “
“;
echo “Du räknas som överviktig. För komma ner till normalvikt bör du gå ner ” . $lose . “ kg
“;

echo “

BMI-knapp för din blogg

“;
echo “

Du kan enkelt lägga in en personlig bloggknapp som visar ditt bmi:

“;
echo ““;
echo “

Klistra in följande html-kod i din blogg:

“;
echo ““;
echo “

“;
}

} else {
echo “

Längden och vikten måste anges med siffror

“;
}

}

?>

bmi och hälsa

Hur gör man ett BMI test?

BMI står för Body Mass Index (på svenska kroppsmasseindex) och anger relationen mellan längd och vikt. Detta betyder att om en person med en viss längd går upp 5% av sin kroppsvikt, så ökar även personens bmi med 5%. Att göra ett eget bmi test är enkelt. Du tar din vikt delat med längden i kvadrat. Det vill säga:

BMI = vikt(kg) / (längd(m) * längd(m))

Viktklasser

Det finns fyra olika viktklasser som WHO anger: undervikt, normalvikt, övervikt och fetma. Det är viktigt att veta att gränserna för dessa viktklasser avser vuxna människor med normal muskelmassa. BMI stämmer alltså inte för kroppsbyggare och andra muskulösa idrottsmän.

Undervikt (BMI under 18,5)

Vid undervikt långt under BMI 18 bör du söka hjälp hos läkare. Undervikt kan vara farligt om du saknar insikt samt är undernärd. Vid aningar om anorexia nervosa eller av andra typer av ätstörningar bör du kontakta specialist.

Normalvikt (BMI 18,5 – 24,9)

Normalvikt är det sundaste du kan ha, försök dock bibehålla denna.

Övervikt (BMI 25 – 29,9)

Vid övervikt väger du för mycket i förhållande till din längd. Detta kan innebära hälsorisker och därmed ge kroppen komplikationer. Du bör kontakta läkare när du blir överviktig för att få råd om vart ditt hälsotillstånd befinner sig och hur du på bästa sätt, utifrån dina förutsättningar, kan göra för att nå en sund vikt igen. Vid kraftigare övervikt, från BMI 27, befinner sig de flesta i ett tillstånd där riskerna för högt blodtryck, förhöjda blodfetter samt diabetes typ 2 är mycket större. Vid aningar om ätstörningar bör du kontakta specialist.

Fetma (BMI 30.0 och uppåt)

Vid fetma är det viktigt att du går ner i vikt. Fetma är ett allvarligt hälsotillstånd där du har eller riskerar att drabbas av olika sjukdomar, genom exempelvis högt blodtryck, förhöjda blodfetter samt diabetes typ 2. För att undvika att ditt hälsotillstånd blir sämre bör du kontakta läkare genast. Vid aningar om ätstörningar bör du kontakta specialist.

354 thoughts on “BMI Test”

 1. Jag är 12 år och väger 54.3 kg När jag tittar på min mage är jag inte tjock, jag går på amrikansk fotboll och är skit stark är jag överviktig?

 2. mitt bmi var 18,44 så jag var tydligen underviktig. jag är nöjd med min längd och vikt och har inget problem med det, jag tränar nästan alla dagar i veckan och äter som man ska 😀

 3. Heej, min kompis är 12 år. Väger 40 kg och är 1,50 cm lång… Visst e han inte underviktig då!?!

 4. Jag är tydligen underviktig,,. Är 11 , 12 i år. Är 156 cm lång och väger 35 kg. Mitt BMI är 14,4. Behöver gå upp 10.02 kg för att vara normal,….? Jag är asfet, ju ! Måste gå NER i vikt, inte UPP ! Tränar asmkt nu och äter så lite som möjligt. Nån som har nåt tips?:) Och ni som är “överviktiga”, det är inget fel på er, ni är fina som ni är.<3 Men om ni vill gå ner i vikt är det upp till er, lycka till<3

 5. Dumma ungar!!!!! Ni är ju inte ens utvecklade! Blir galen på hur ni blir matade av hur media vill att ni ska se ut…elr nej inte ni nu, utan när ni blir äldre alltså 21! Det är inget fel på er! Ät och ät hälsosamt, ingen mcdonalds elr en jäkla massa läsk och godis under dagarna. Rör på er så ska ni se att allt löser sig….

 6. Underviktig, du är på tooook för smal. Jag är 1,60 lång och väger 57 jag har stl 34-36 och har tränat heeeela mitt liv !

 7. Måste bara säga att om man är ett barn (upptill 18) Så kan man inte använda denna, den är anpassad till en vuxen! Så det är därför ni får resultatet att ni år underviktiga. Sök på bmi barn istället 🙂

 8. Hej alla som kommenterat med frågor angående er vikt. Jag är personlig tränare och dietist som föreläser för samt utbildar elitidrottare inom träning, kost m.m.

  Fram tills dess att man är ca 17-18 år så stämmer inte BMI-beräkningen. Dvs använd er EJ av bmi förrän ni har växt färdigt och även då är bmi ett dåligt mått om ni är vältränade. T.ex. så är alla som är med i gladiatorerna överviktiga eller t.o.m. feta enligt bmi-beräkningen.

  Det viktigaste i åldrarna 7-15 är att INTE vara underviktig och absolut inte äta lite. Så länge man äter hälsosam mat så kan man i princip äta hur mycket som helst, framför allt om man är aktiv med sport och träning. Äter man inte tillräckligt så kan det resultera i att man inte utvecklas som man ska. För tjejer kan det innebära att man ej utvecklar bröst eller eller menstruera vilket kan leda till att man i framtiden inte kan få barn. Alla lider risk att få skador på hjärtat och hjärnan och i svåra fall kan undervikt leda till att man avlider.

  Med andra ord, ni som är 10-15 år borde arbeta med att äta bra mat i stora mängder, framför allt om ni är fysiskt aktiva. Det enda som gör en överviktig är dålig mat och brist på aktivitet.

  Hoppas det hjälper och hör gärna av er om ni har fler frågor!

  Mvh

  Martin

 9. Är snart 18 år och vägde för 2 månader sedan 61kg och hade då ett BMI på ca 18. Idag har jag ett BMI på 20.9 och har gått upp nästan 8-9 kg med rätt kost samt mycket gym träning. Det går!!!

 10. Du ska äta mer, inte äta mindre om du vill bygga muskler.Ät mer protein. Om du vill gå ner i vikt så sök på google om en ketogenic diet. Är du en tjej så har du automatiskt 10 procent mer kroppsfett.

 11. Jag är 16 år, är 164 cm och väger 44 kg. Jag måste gå upp 6 kilo för att bli normalviktig?? Aldrig att jag kommer göra det!

 12. Blir mycket funderad över att jag ser 12 åriga som räknar ut sitt BMI. Visst att det är bra att den här informationen finns på nätet men allvarligt, jag hade då ingen aning om vad BMI var när jag var 12. Detta är tragiskt, att dessa unga människor har så dålig självkänsla så att dom klassar sig som feta och känner att dom måste räkna ut detta. Var gick det fel? Fy skäms barn, för det är precis det ni är!!!! Ha kul istället.

 13. Jag har BMI på12,76 jag är 15 år och väger 36 kg, jag går i behandling på mandometer-kliniken och skulle inte ha klarat det utan den. <3

 14. Jag har ett BMI på12,76 jag är 15 år och väger 36 kg, jag går i behandling på mandometer-kliniken och skulle inte ha klarat det utan den. <3

 15. Jag är 165cm lång och väger 50kg jag tror att jag har anorexia/bulimia för jag kräks upp maten jag äter tränar 4 gånger i veckan men jag blir inte smal vad jag än gör.
  Jag är lång och kurvig men min mage är dock större än något annat hur får man bort magen?
  Jag har prövat allt men det fungerar inte.
  Snälla Hjälp, och säg inte att jag ska gå till en doktor för jag är medveten om att det är dåligt att kräkas men det händer ändå ingenting så jag fortsätter, om och om igen och det börjar bli som en vana.

 16. Hörrni! Detta är avsett till fullvuxna, barn kan inte mäta sitt BMI på samma sätt. Ni yngre barn och ungdomar är fortfarande under utveckling.

 17. Jag var underviktig, behövde gå upp 3,36 kg. Jag väger 44 kilo och är 164 cm lång ungefär.

 18. Det står klart o tydligt att detta gäller VUXNA personer vilket inte en 12-13 åring räknas som. Så där har ni era svar.

 19. Jag är 13 år, 1.74 cm lång. Just nu väger jag 60 kg. Jag ‘r ganska nöjd med min kropp, skulle aldrig kunna tänka mig att svälta mig själv. Förstår inte hur ni tänker? Om ni tränar några gånger i veckan och äter varierat såborde ni inte vara oroliga alls 🙂

 20. Hej Underviktig! Den uträkning av BMI som finns på den här sidan gäller vuxna. Själva uträkningen är densamma för barn och ungdomar men gränserna är mycket lägre och beror på hur gammal man är. Alltså behöver du inte gå upp över 10kg för att vara normalviktig men att du borde gå upp en del håller jag med om. När man är 12år och har ett BMI på 14,5 (flickor) och 14,7 (pojkar) räknas man som anorektiskt underviktig. Det verkar som att du inte alls är nöjd med din kropp och att du kanske skulle behöva hjälp och ngn att prata med? Kan du prata med någon vuxen om detta? Föräldrar, skolsyster eller skolkuratorn? Man kan också få hjälp på olika ätstörningskliniker dit man kan söka själv. Gå gärna in och läs lite på http://www.atstorning.se. Jag hade själv problem med ätstörningar och träning när jag var i din ålder och vet hur jobbigt det kan vara och hur viktigt det är för ens framtid att man får hjälp. För mig gick det som tur var bra. Lycka till och ta hand om dig!
  Vänliga hälsningar Tina

 21. Jag är 12 år väger ca 56 kilo och är ca 56 cm lång jag har ganska stor mage fast om jag håller in den ser jag ganska normal ut. Alla mina kompisar är supersmala. En tjej har midja stort som mitt ben! Jag har också en ganska stor rumpa så det är väl det största problemet. Är jag tjock? Mätaren sa normal men doktorn säger att jag måste gå ner. Några tips?

 22. Denna guiden är bara ett ungefär på vart du ligger på bmi skalan.
  Man måste ta det med en nypa salt, alla kroppar ser olika ut.
  bred/smal benstomme, olika kroppsbyggnader.
  Såg att många tonåringar skrivit och varit oroliga om sin vikt men strunta i att räkna ut erat BMI, denna guide är anpassad FÖR VUXNA.
  Tänk inte för mycket på eran vikt. det viktigaste är att man är glad och mår bra. ni har bara en kropp – ta hand om den.

 23. Hej jag är snart 12 år och är 152 cm lång och väger 67 kg är jag tjock ja/nej

 24. KOM IHÅG!

  När man räknar ut sitt BMI tar det inte hänsyn till hur mycket av din kroppsvikt som är fett och hur mycket som är muskler. Du kanske tränar jättemycket styrka och har massor av muskler och lite fett och då kan det stå att du är överviktig, vilket är helt fel. Muskler tar mindre plats på kroppen än fett men väger mer än fett. Muskler är hälsosamt att ha, så egentligen spelar vikten väldigt lite roll för hur man ser ut!

 25. Hej! Jag väger 48 kg och är 162 cm lång! Jag vet att jag är smal, men jag är inte jätte smal. Jag har brottats i hela mitt liv, och det gör så att man blir vältränad och jag har lätt för att gå ner i vikt. Jag är rädd för att väga mer ttp vid 60 kg. Mitt BMI är 18.25

 26. Hej 14-årig tjej här, väger 65 kg och är 173 cm lång, mitt BMI är på ca. 22 vilket är väldigt normalt. Men jag vill gå ner lite i vikt, eller iallafall få plattare mage (även om dom sakerna inte alltid behöver hänga ihop). Skulle det vara farligt att börja “små-banta’, för vill verkligen inte få anorexia elr något i den stilen, är det lätt att få? Och skulle jag må bättre (med all den där enerigin man ska få o om man blir mer healty) elr bara sämre om jag skulle börja banta?

 27. Alltså jag måste skriva här för att jag ser att det är många som är 10-12 år som oroar sig över sitt BMI.

  BMI är ett mått för VUXNA med normal muskelmassa. Det här med BMI behöver ni inte bry er om just nu eftersom det inte stämmer för er då ni fortfarande växer. Tänk bara på att skapa en sund livsstil med träning och allsidig kost eftersom ni fortfarande växer.

  En annan grupp BMI inte gäller för är kroppsbyggare eller andra muskulösa idrottsmän. Detta eftersom muskler väger mer än fett och då är BMI missvisande.

 28. jag är en 12 åring tjej och väger 42.8 och är 155cm lång är det normalt?!

 29. Jag är tydligen normalviktig 😀 Jag är 10 år och jag väger 38,6 och är 132 cm lång .. .Från hela början trodde jag att jag vägde mkt och var tjock .. men tack vare det här .. så vet jag att jag inte är det .. men är ju tjock .. undra vrf jag är tjock men.. Normalviktig .. Men det bästa är att min vikt är normal 🙂 😀 ☺

 30. Den här beräknaren utgår från att man är vuxen (dvs. inte 11-12 år, så ni som är under 18 bör ej varken titta på sånt här eller rätta er efter den).

  Är ni oroliga för att ni är överviktiga eller vill veta bara bör ni gå till lokala vårdcentralen hos er och be dem kolla, då får ni ett rättvisande besked.
  I överlag så är BMI inte någon rättvisande metod av om man behöver gå ner i vikt eller gå upp o dyl.

 31. Jag fick normalvikt, jag tränar simning tre dagar i veckan och undviker typ allt onyttigt, 21,1;ÄR JAG TJOCK, 52 kg och 157 cm lång?

 32. Jag fick normalvikt, jag tränar simning tre dagar i veckan och undviker typ allt onyttigt, 21,1;ÄR JAG TJOCK, 52 kg och 157 cm lång? 12 år gammal, men det värsta är att jag vill att min mens ska bli regelbunden också!

 33. Vad är det för fel på dagens ungdomar? Väga 35 kilo och vara bra på idrott går inte ihop, ät upp er för fan, annars kommer ni få det jobbigt i framtiden! Förövrigt, varför bry sig om vikten när man är barn? Lev livet, ät got och ta vara på dagarna.

  //Halvproffisionell fotbollsspelare

 34. Jag är 11 år, väger 34 kg och är 139 cm lång. Jag är jättetjock, men det står att jag är normalviktig på gränsen till underviktig! Kan någon ge mig ett tips på hur jag ska kunna gå ner några kilon, typ 5-10? Snälla skriv inte bara ” det är inte bra att barn tänker på sin vikt” osv. Jag MÅSTE ha hjälp med detta! Jag mår så dåligt över min vikt! Alla mina jämnåriga kompisar väger ca 27 kg och är typ 145 cm långa! Snälla hjälp mig!;-(

 35. Hm….Idrottar 80min varje dag förutom på söndagar…

  170cm med 85kg…Har en BMI på 30! Ohälsosam! Hur orkar jag träna så pass som jag gör? :O….har magrutor och en brynja som Arnold…

 36. Okej, jag är 158cm lång o väger runt 46,8 . Jag tycker de är skiiiiiitmycke, men jag ser faktiskt inte ut att va så tung 😮 , o min syrra är 14 år o väger runt 50-55kg. Är de underviktigt??

 37. Hej, jag är en 13årig tjej som är 170cm lång. Jag får alltid höra att jag är för lång och det gör mig bara nervös. Jag väger 54kg och undrar om det är en normalvikt jag rör på mig regelbundet och kör fotboll och dansar street dance.

 38. Jag antar att det här testet är för de som har vuxit klart. Alltså att man kanske är runt 17-20 eller nåt. Annars måste jag gå upp 3 kg :/

 39. jag är 11 och jag väger 29,9 och är 134 cm är jag överviktig för in skolsyster sejer att jag måste gå upp men jag ser en liten/medel stor knöl längst ner på magen och jag har äpple som form och jag har tittat på en annan sida där det står att mitt BMI är NaN vad betyder det?? och jag har inga valkar. men sen kan det hända att någon dag har jag 4 pack vad är den som gör att jag inte alltid kan vara så snygg. kan ni något tipps vad jag ska äta och inte jag vet redan att jag ska undvika kålhydrater som pasta,potatis,ris osv. om det hjälper så är jag stjärntecken Oxe med person nr 020430 men sejer självklart inte de 4 sista 😉 min vän/den jag hatar mest i klassen tycker jag är tjock ni fattar väll att jag vill bevisa efter sommarlover att jag inte är tjock ps. Instagram heter jag gun_smoke_dumlexoxo jaja jag vet har ett långt namn;)

 40. Jag är 13 år och är 163 cm jag väger ca 58 kg men har bestämt mig för att gå ner 20 kg så jag väger 38 kg. Räknas de som undervikt ?

 41. Ja herregud, vilka kommentarer. Skulle tro att detta är till för vuxna och inte 12åringar. Barn växer, barn ska äta mat. Visst man behöver inte frossa i godis, men tänk inte så himla mycket, sluta vara så beroende av idiotiska ideal.

 42. Hej, jag är 13 år och är 164 cm lång. Jag väger 64 kg och mitt BMI är 23,8 och är normalvikt, men jag har lite knubbiga ben!

 43. Tycker att det är upprörande att 10-13 åringar kollar sitt bmi och tycker att dom är jätte tjocka. Ni är jätte fina och perfekta som ni är! Jag själv är 13 år och jag tycker inte att jag har världens finaste kropp. Men alla är lika fina, och alla är lika perfekta. För det finns ingenting som heter fin, eller ful. Ni är barn och man ska leka, vara med sina kompisar och sköta skolan istället för att tänka på hur man ser ut hela tiden. Visst, är man jätte överviktig så att man är sjuk eller underviktig så man också är sjuk då kanske man ska ta kontakt med läkare så man får råd och tips där. Men ni är fortfarande lika fina. ”Tjocka” som ”smala”, runda som fyrkantiga, långa som korta, bruna som ljus hyade människor. Alla är lika fina, glöm inte det!

 44. Hörni, ni som tycker att ni är “tjocka”
  Vet ni vad?
  Det spelar ingen roll om man har lite hull på kroppen!
  Det är så kvinnor är uppbyggda för att se ut från första början.
  Jag själv tyckte jag var jätte tjock, men nu är jag samma gamla glada tjej som jag varit förut, jag skäms inte, jag kan skoja om mitt utseende.
  Om nån kallar er tjock, BRY ER INTE.
  Dom som kallar er tjocka är idioter, idioter utan liv.
  Jag vet hur det känns när folk säger att man är en kossa och fet, men nu så bryr jag mig inte.
  Jag är glad, lycklig, och säger bara FUCK OFF åt haters 🙂

 45. Asså vem tror du att du är?
  Jag är en tjej på 13 år som är 1,54 lång o väger 45 kg.

  Och du väger 10 kg mindre än mig och sen säger du att du är tjock?! Tack för den lixom.
  Du gör endast dehär för att du vill ha uppmärksamhet.
  Jag tog illa upp på din kommentar för den var först o främst uppmärksamhets sökande. Men sen har du tänkt på dom som är överviktiga och läser din kommentar?
  Hur tror du dom känner sig när du väger 35 kilo och kallar dig själv tjock medans dom kanske väger 75 kg?

  Tänk på de!!!

 46. Är 173cm och väger 63kg.

  Skulle dock vilja väga 61-62, men det är typ omöjligt att gå ner för mig nu.. lol.

  Har tränat upp musklerna – så dom väger (muskler väger mer än fett)… Mina ben har inget fett längre.. Muskler. Tränar jag dom mer så blir dom bara tjockare. fu. </3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Allt om dieter och viktminskning