BMI Test

För göra ett BMI test behöver du endast skriva in din vikt och längd i fälten och trycka på “Räkna ut ditt bmi”. Du får därefter veta vilken viktklass du tillhör och eventuellt hur mycket du behöver gå ner för att hamna på normalvikt.

Din vikt: Din längd:


“;
$gain = round(($newLoseWeight – $weight), 2);

echo “Ditt BMI är ” . $bmi . “
“;
echo “Du räknas som underviktig. För komma upp till normalvikt bör du gå upp ” . $gain . “ kg
“;

echo “

BMI-knapp för din blogg

“;
echo “

Du kan enkelt lägga in en personlig bloggknapp som visar ditt bmi:

“;
echo ““;
echo “

Klistra in följande html-kod i din blogg:

“;
echo ““;

echo “

“;

} else if($bmi >= 18.5 && $bmi <= 25.0) { echo "

“;
echo “Ditt BMI är ” . $bmi . “
“;
echo “Du är normalviktig.
“;

echo “

BMI-knapp för din blogg

“;
echo “

Du kan enkelt lägga in en personlig bloggknapp som visar ditt bmi:

“;
echo ““;
echo “

Klistra in följande html-kod i din blogg:

“;
echo ““;

echo “

“;
} else if($bmi > 30) {
$lose = round(($weight – $newWeight), 2);
echo “

“;
echo “Ditt BMI är ” . $bmi . “
“;
echo “Du har viktklassen fetma. För komma ner till normalvikt bör du gå ner ” . $lose . “ kg
“;

echo “

BMI-knapp för din blogg

“;
echo “

Du kan enkelt lägga in en personlig bloggknapp som visar ditt bmi:

“;
echo ““;
echo “

Klistra in följande html-kod i din blogg:

“;
echo ““;

echo “

“;
} else if($bmi > 25) {

$lose = round(($weight – $newWeight), 2);
echo “

“;
echo “Ditt BMI är ” . $bmi . “
“;
echo “Du räknas som överviktig. För komma ner till normalvikt bör du gå ner ” . $lose . “ kg
“;

echo “

BMI-knapp för din blogg

“;
echo “

Du kan enkelt lägga in en personlig bloggknapp som visar ditt bmi:

“;
echo ““;
echo “

Klistra in följande html-kod i din blogg:

“;
echo ““;
echo “

“;
}

} else {
echo “

Längden och vikten måste anges med siffror

“;
}

}

?>

bmi och hälsa

Hur gör man ett BMI test?

BMI står för Body Mass Index (på svenska kroppsmasseindex) och anger relationen mellan längd och vikt. Detta betyder att om en person med en viss längd går upp 5% av sin kroppsvikt, så ökar även personens bmi med 5%. Att göra ett eget bmi test är enkelt. Du tar din vikt delat med längden i kvadrat. Det vill säga:

BMI = vikt(kg) / (längd(m) * längd(m))

Viktklasser

Det finns fyra olika viktklasser som WHO anger: undervikt, normalvikt, övervikt och fetma. Det är viktigt att veta att gränserna för dessa viktklasser avser vuxna människor med normal muskelmassa. BMI stämmer alltså inte för kroppsbyggare och andra muskulösa idrottsmän.

Undervikt (BMI under 18,5)

Vid undervikt långt under BMI 18 bör du söka hjälp hos läkare. Undervikt kan vara farligt om du saknar insikt samt är undernärd. Vid aningar om anorexia nervosa eller av andra typer av ätstörningar bör du kontakta specialist.

Normalvikt (BMI 18,5 – 24,9)

Normalvikt är det sundaste du kan ha, försök dock bibehålla denna.

Övervikt (BMI 25 – 29,9)

Vid övervikt väger du för mycket i förhållande till din längd. Detta kan innebära hälsorisker och därmed ge kroppen komplikationer. Du bör kontakta läkare när du blir överviktig för att få råd om vart ditt hälsotillstånd befinner sig och hur du på bästa sätt, utifrån dina förutsättningar, kan göra för att nå en sund vikt igen. Vid kraftigare övervikt, från BMI 27, befinner sig de flesta i ett tillstånd där riskerna för högt blodtryck, förhöjda blodfetter samt diabetes typ 2 är mycket större. Vid aningar om ätstörningar bör du kontakta specialist.

Fetma (BMI 30.0 och uppåt)

Vid fetma är det viktigt att du går ner i vikt. Fetma är ett allvarligt hälsotillstånd där du har eller riskerar att drabbas av olika sjukdomar, genom exempelvis högt blodtryck, förhöjda blodfetter samt diabetes typ 2. För att undvika att ditt hälsotillstånd blir sämre bör du kontakta läkare genast. Vid aningar om ätstörningar bör du kontakta specialist.

354 thoughts on “BMI Test”

 1. Att ta detta bmi på allvar är löjligt. Det som väger i kroppen är ju inte bara fett och längd. Det finns muskler med och muskler väger mer än fett. Jag tycker de som är på denna sidan inte ska använda en så lätt/löjlig mätning för att se om de är överviktiga eller inte. Du har visst ben i kroppen som väger en viss procent, tror jag ;). Strunta i denna simpla logaritm och gå på lite mer fakta istället.

 2. Det här är tragiskt.
  Det är inte okej att nån under 15-16 år ens tänker på att va smal, banta etc.!
  Över 15år har kroppen börjat förändrats klart men i den åldern ska man fortfarande inte vikthetsa! Kroppen klarar inte det!
  Vuxna människor är ansvariga för sina egna liv men dessa barn… jag tycker så synd om dom, vad deras familj, vänner och vårt samhälle har gjort mot dom!
  Jag är själv 20år och anser att så länge som ens vikt inte är dålig för hälsan ska man bara tänka på att vara glad och nöjd med sig själv!
  175cm och 73 kg, enligt många flickor övervikt då de på nåt sätt blivit på mode (orsakat av många bloggare) att väga runt 50kg.
  Jag har muskler, bra kondition, riktiga kurvor (alltså både bröst och rumpa men smal midja) och jag tänker ALDRIG bry mig om ifall nån säger att min vikt är fel, det är bara en siffra!

 3. Jag är 12år snart 13 och det står att jag ska gå upp 7.7kg i vikt jag är ju inte jätte lång bara 158cm ,men jag väger inte jätte myket heller typ 39.2kg alla säger ät chips men det är så ääckligt samma med hamburgare och snaks det går ju inte att gå upp i vikt om man äter ett äpple istälet för godis till lördags godis eller som jag kallar det lördags äpple ,!!!!!så ett tips till alla som vill gå ner i vikt om någon frågar om du vill ha chips eller liknande säg nej tack jag föredrar äpplen 🙂

 4. Melissa: Du borde vara 41 kg för att räknas som normalviktig enligt BMI. Så du borde försöka gå upp i vikt, inte ner. Du är absolut inte tjock. Muskler väger mer än fett, så vissa människor kan väga ganska mycket, men ändå se smala ut. Detta beror på att dom tränar, och äter mycket. Du kan börja jogga och ät MER. Detta är mitt råd. Lycka till.

 5. hej jag är 14 år ung. jag vill veta hur mycket jag ska väga för min ålder. just nu väger jag 56,5 ärdet bra eller dåligt?

 6. Till tjej som skrev 10mars. Be din skolsköterskan söka läkarhjälp, med psykiatrisk kompetens. Du kan inte vara tjock, du skulle nog må bra av att gå upp något kilo.

 7. hej jag är ne flick på 12 år och jag väger 69,9 kg och alla min kompisar väger typ 40 kg för utom två de väger 60 och 67 kg men är jag överviktig och min mage är ganska fettig och jag her inga magruter och när jag byer mig ner så kommer värsta fetto magen fram bara hänger där och dinglar och mitt BIM är 19.95 och jag är 164 cm lång och nr jag hoppar har ibland typ min kompis tittat på min mage och då kolla jag med då hängde den ut ur bältet och magen bara åkte up och ner up och ner och mitt fett bara dinglade sen tyckre jag, jag her för stor storlek jag har 170 eller xs eller s och jag är bara 12 år är jag ett fetto? och iland kallar några mig fetto bakom ryggenär jag ett fetto? jag vill bara skriva mer om mig men jag vågar knappt lite till då. jag har tjocka lår också. sen en gång på ett läger där man i drottar så hände det ne sak men har ledare då som går i jymnasiet då när vi hade bandy så var det inte min tur att vara på plan så då sa en liten spinkig ledare att jag skulle sitta i hennes knä så jag gjorde det coh då sa hon oj varst va du vägde mycket sen efter ett tack skulle hon krama mig när jag satt i hennes knä och då så slutade hon och sa till sin kompis att han skulle känna på min mage och då klämde ocj kännde båda två på den och de andra ledarna runt om kring började också titta på mig och dem två sa oj då är ju ett riktigt fetto och sen sa det att jag hade stora bil ringar och undrade om jag hde tänkt banta någon gång och de höll på att kläma länge på min mage. betyder det att jag är tjock alla tester sejer att jag är normal stor och skolsköterskan också. men hon sa facktist på det senast hälso samtalet att jag vägde lite för mycket och att jag behövde gå ner ett par kg typ kanse 5-10 kg. och till och med min mamma har sakt att jag är lite knubbig coh behöver träna.jag äter godis varje dag och dansar två gånger i veckan är det för lite eller för mycket+
  sen en sak till närjag ligger på sidan så väler fettet ut

 8. Är 15 år, väger 50 kg och är 171 cm låång och mitt bmi är 17.1. Förra sommaren så var jag 170, 5 och vägde 48 kg, och hur kan jag nu väga 2 kilo mer!?

 9. hej jag är en 12 årig tjej och väger 61 kg snart 62 jag jag vill ha tips för att gå ner i vikt ungefär 5-10 kg snälla hjärl mig snälla

 10. Har en kusin som ligger på ett bmi som är 27 hon tränar regelbundet, dvs ha en massa muskler, själv ligger jag på ett bmi som är 25, och tränar inte alls. Hennes Livsstil måste ju vara 1000 gånger bättre än min. så lås er inte om bmi visar att ni är överviktig. huvudsaken man mår bra själv och håller sig iform känner då jag.!

 11. Allvarligt talat.. jag blir verkligen mörkrädd när jag läser alla barn som skriver här! BMI är INTE tillämpat till barn och ska INTE användas för dem som är under 18 år. Härregud.. Era kroppar växer fortfarande, ni är bara BARN. Ni skall inte ens tänka på vikt över huvudtaget!

 12. Hej, jag är undernärd, hade 10 i bmi, äter bara på mina gardiner hemma. Orkar inte mer, varför ska alla tycka andras vikt är ett problem, jag mår tipptopp själv, tjockisar banta, ni smala gå upp i vikt, en smart man sa en gång alla tankar och handlingar är negativa, det enda positiva me d va att veta om d.

 13. jag är 13 år, 171 cm lång, väger 60 kg.
  det är normalt.
  men jag ska ända banta 15 kg

 14. jag är 15 år,171 cm & väger 51 kg.
  det är tydligen undervikt
  men jag tänker ändå hålla mig på runt 49 50, inte mer än det!

 15. Själv väger jag 55,5 kg och är 171cm. Jag är 13 år och har en 18.98/19 BMI.

  Jag är smal och har muskler (inte väldigt mycket, men mer än andra personer). Är 19 ett bra BMI för en 13-årig tjej?

 16. Hej. Jag är 13 år och jag är ungefär 1.59 meter lång och väger 50 kilo! 🙁
  Känner mig jättetjock! Får ångest när jag väger mig jag vill aldrig göra det! Jag brukar springa flera gånger i veckan typ 3-4 kilometer varje gång och går på lite olika andra sporter som golf. Vad ska jag göra?? Är jag överviktig och måste gå ner i vikt? Isåfall ska man spy så man går ner i vikt? Det ända jag är rädd för är att det fräter i tänderna annars skulle jag inte tveka på saken !! Jag vill inte bli tjock när jag e stor!!!

 17. Det borde ju vara av största vikt, (:-) att betona att personer över 25 kan börja använda sig i sundhetssyfte av denna hänvisning. Blir faktiskt lite ledsen när jag ser att en person som knappt nått puberteten ställer sin kroppsvikt mot BMI’s rekommendationer. Var tydliga med detta tack!

 18. Jösses kan detta verkligen stämma. Nog för att jag vet att jag nu är överviktig och håller på att gå ner i vikt. Men enligt detta ska jag gå ner ca 16.68 kg för att landa på normalviktig. Då hamnar jag strax över den vikt jag hade när jag var sjuk och undernärd. Våra kroppar är olika och gener spelar en stor roll i hur man ser ut. Likaså hakar jag upp mig på alla dessa cm med midjemått. Över 88 cm så har du bukfetma och en kvinna ska ha ca 80 runt midjan men jösses det beror väl helt och hållet på vem det är. man kan inte jämför en kvinna på 1.58 cm och sen jag på 1.73 och att de ska ha samma midjemått för att anse normalt. Likaså har vi olika skelett, en del har ett tunnare och lättare och en del har ett starkare, sen har en del lättare att bygga muskler än andra.

 19. Jag är en 16 årig tjej, och jag skulle kunna prata om hur tjock och överviktig jag är. Men snälla jag är 185 cm lång altså väldigt lång och jag väger 82 kg. Ohnej nu sitter människor bakom skärmarna och tänker “hon är stor som en björn!!”
  HaHa nej det är jag inte jag tränar och har fin fin kondition. Nej viserligen jag har inte 6.pack men jag har en stark mage under fettet. Jag är inte nöjd över hur jag ser ut, det är jag verkligen inte. Men det är såhär jag ser ut och om jag skulle gå ner 12 kg hade jag varit lyckligare då? Nej antaglingen inte!
  acseptera hur ni ser ut oavsätt. Var inga svaga människor som tror att självkänslan ligger i siffrorna på vågen!!

 20. hmm… BMI på 18,8 har jag.
  väger 59 kg till mina 177 cm och jag är 28 år gammal. om – 2 kg är jag då alltså underviktig? jaja… det tror jag inte på med tanke på att jag vet ju exakt hur min kropp ser ut. stirra er inte blinda på vågen och BMI helt enkelt.

 21. Tja jag är en kille på 30 år. Jag är 173 cm och väger 74 kg. Så enligt bmi är jag normalviktig, men mitt midjemått är lite stort, det är 102 cm. Man ska ha som mest 93 eller 94 cm enligt vad jag har läst. Så jag undrar då om ni vet vad som kan vara bra vikter för mig då att väga? För att ha som max 93 eller 94 cm i midjemått.

 22. Snälla nån. Det handlar inte bara om bmi. Man ska ju må bra i sig själv? Och kroppen har inte bara fett och ben den har ju massvis av muskler. Detta är sjukt, ni som är 171 typ och väger 60 NEJ NI ÄR INTE ÖVERVIKTIGA!!!!!!!

 23. Det här verkar inte funka! Det står “Längden och vikten måste anges med siffror” när jag trycker på “räkna ut”-knappen.. Men det är ju det jag gjort! Vad är fel?

 24. Tjaah! 15 årig tjej med just nu 66 cm i midjemått.
  Väger just nu 58-59 kg men håller på att jobba mig neråt.
  Jag är 176 cm lång, och min “goal” vikt är runt 53-55 kg. Jag klassas som nu redan som underviktig, och ja.. Jag har ätstörningar/anorexia!

 25. är en 15 årig tjej, väger 51 kg och är 171 cm lång. Har BMI på 17,4. Har väl inte direkt nån ‘goal weight’ men skulle vilja väga 49 elr 50, inte så stor skillnad direkt 😛

 26. är en 15 årig tjej, med ett BMI på 17,4.
  Väger 51 kg och är 171 cm lång. Tycker jag är rätt normal, förrut ville jag gå ner, men nu har jag insett att jag bara var korkad. Vägde 48 kg förra året och var en halv cm kortare.

 27. Jag är en tjej som är 14 år väger 50 kg och är 167 cm lång. Det stog att Mitt bmi var 17,93 och att jag måste gå upp 1,59 kg. Jag tänker inte på mig själv utan min bror som är 13 år han väger 43 kg och är 169 cm lång. Det stog att hans bmi var 15,6 och att han måste gå upp 9,84 kg. Jag undrar bara om han har anorexia eller något för att han är som spagetti typ…

 28. Jag vet att jag är normalviktig, men jag känner mig ändå jättefet..
  11 år, 172cm, 54 kg.

 29. Hej, jag är en flicka på 13 år jag är 165 cm lång och väger 48 kg, vill gå ner 2 kg. är redan fet så behöver er hjälp!

 30. BMI är ett stort skämt. Först och främst kan man inte andvända samma skala för män och kvinnor.
  Sedan så faller väl i stort sett alla som har lite muskelmassa in som överviktiga.

  Är själv 187 cm lång och ligger på 89 kg… aktiv idrottare, som tävlar aktivt i både Thaiboxning och Boxning.
  Springer milen på 42 minuter och är i stort sett så nerdeffad jag kan bli men ändå överviktig enligt BMI.

  Kanske inte så stor grej…. men skulle jag skaffa privat sjukförsäkring eller livförsäkring så skulle det spela en väldig roll.

 31. Hej jag är 11 år och jag är 149-150 och jag väger 42!
  Jag vill värkligen värkligen bli smal jag är jätte fet.
  Jag har väldigt stora bröst! Jag vill inte förstöra mitt liv
  snäääääääääääääääälla jag behöver hjälp. Vågar inte
  säga till mina föräldrar och inte skolsystern.
  Tips? 🙂

 32. Hej, jag e en tjej på 15 år, jag e 171 cm lång o väger 89.9 kg. Mitt BMI är 30.74~30.7 och jag räknas till fetma… Det står att jag måste gå ner 16.8 kg för att nå normal vikt så jag antar att jag får fortsätta kämpa…

 33. Hej jag heter Felicia och jag är 15år lider av fetma …
  Bmp tycker jag är bara en siffra men om man mår dåligt av hur mycket man väger ska man göra saker som får en själv att mår bra av :3
  Till Exempel gå shoppa rita umgås med familjen/vänner eller något annat som gör en glad 🙂
  Jag kan inte säga att jag inte bryr mig om hur mycket jag väger för det händer ibland att man kan titta sig själv i spegel och se sig själv som en ko :'(
  Sen kan det vara en av de där dagarna man inte bryr sig och tycker att man duger och ser bra ut 😀
  Man kanske får en komplimang och mår bra 😀 men sen så får man en kommentar som gör att man känner så att man inte känner sig snygg fin eller duger!
  Man kanske inte är en model eller är smal som fan…
  Jag har sedan jag liten varit retad för att jag var överviktig…
  Så klart man blir ledsen över vad folk säger till en…
  Man brukar säga att för varje fördom ska man få 10 komplimanger för att bli glad igen…

  Jag är glad jag mår bra och det viktigaste jag är nöjd med mig själv som person!!!!
  Jag säger alltid till mig själv att jag lever här och nu.
  Livet är för kort föra att vara ledsen över hur mycket man väger!
  Konserters dig på att må bra som person!!!

  Men känner du dig som att du inte fin så tänk så här:
  Jag är den jag är och jag är unik för det finns ingen annan som ser ut som mig därför är jag unik 😉
  Det finns personer som har liknande problem som du!
  Försök att hjälp varandra stötta varandra och vara snäll mot varandra så kommer ni att må toppen <3

  Men snälla gör inga bantning som att sluta äta man går bara upp på så sätt D:

  Vill du gå ner i vikt gör så här"enkla regler och krävs inte hårt arbete eller pengar!":
  1)Sluta gråt över dig själv och var glad!
  2)Gör en aktivitet som du gillar! Tex gå ut på stan!
  3) ät dig mätt inte proppmätt! Ät en talrik men ät långsamt så att du hinner fatta att du är mätt…
  4) missa aldrig frukosten! Du får energi när du äter frukost och blir inte lika hungrig till middagen/lunch och proppar inte i dig mera än du behöver!
  5) äta kl 19:00-06:00 är ett dåligt anternativ! När vi bränner fett är det som en berg och dal banna en viss tid på dagen bränner vi mer fett än en annan tid på dag.
  6) om man bantar när man är liten "under 15" är det mer troligt att man inte kommer att få några barn när man blir stor! Kroppen tar stryk och kan man få bristningar!
  7) du vet bäst vad som funkar för dig när du trännar! Man ska gå 30 minuter varje dag" går mycket bättre om man lyssnar på musik välj en snabb låt!" tränna 1 timme och att dansa är den bästa sättet att gå ner i vikt!
  8) sluta inte med godis om du inte vill! Men sluta hälst med chips och light produkter! De kanske inte har socker men är propad med några andra skit saker man inte får från en vanlig cola!
  9) ät godis på lördag och ät upp all godis då! Äter du lite godis då och då går du troligen upp i vikt mer än att ära 2kg godis på en dag!!!

  Jag hoppas att jag kan hjälpa några att få självkänsla!
  Lev här och nu och må bra<3

 34. Men seriöst ?! Vad håller ni på med brudar ? HAHA , det är ju fan löjligt ! Jag är 13 år , 159 cm lång och väger 48.. Ni som säger att ni väger mycket när ni väger två kilo mer än mig och är lika långa som mig , LÄGG NER FÖR FAN ! Det är inte ens okej att bete sig så som ni gör ! Min mamma klagar för att hon tycker jag är underviktig… så SLUTA KLAGA OCH SÄGA ATT NI SKA GÅ NER I VIKT FÖR DET BEHÖVER NI INTE , FATTA ! 😀 Ta det lugnt , ni är inte feta :)<3

 35. Bästa metoden att hålla en normaltvikt är att äta nyttigt de regelbundna måltiderna och röra på sig. Alla andra genvägar genom att sluta äta,bantnings piller,osv är inget hälsosamt val att göra. Du förstör bara dig själv och din kropp, detta säger jag bara för erat eget bästa. BMI:et ni räknar ut här har inget att göra med att ni måste sluta äta. Den bästa sättet att hålla en normalvikt är inte vågen,bmi-sidor på nätet, utan det är att vara ärlig mot dig själv, äta rätt och regelbundet, röra på dig, unna dig något gott då och då, se dig själv i spegeln om du är nöjd med dig själv. Att hetsa kring vikt/battning när man är ung är mycket farligt, man ska vara rädd om sin kropp.

 36. Alltså, detta beror ju helt klart också på åldern. Själv är jag 12 år, 1.66 cm och väger 49-58 kg. I min klass finns det även tjejer som väger 10 kg mindre vilket jag tycker är för smalt, men så är det kanske inte, jag tycker att detta testet är idiotiskt. Ska man behöva gå ner/upp några kilo och plötsligt bli beroende av det ”jag måååste gå ner i vikt” tex

 37. Hej! Jag är en tjej på snart 12 år jag har 17.1 i bmi är jag överviktig? Jag känner mig tjock och så… snälla svara!
  Ps: Jag väger 42 :O och är 154…. too much!

 38. bmi tar inte hänsyn till muskler och om man tränar, som otränad soffpotatis efter jobbet köper jag det.

 39. Hej,jag är en tjej på 12 år som är 1.72 cm lång och väger 59….och mitt BMI är 19.94 = helt normalt!
  På ett helt år har jag gått ner cr 13 kg. Det ända jag har gjort är att inte äta lika mkt godis och mat! Dricker mycket vatten innan maten då blir man lättare snabbare mätt! Utan att bli tjockare! Egentligen kände jag mig bara fet och ful! Men nu är jag ganska nöjd! Jag är smal men…..jag känner fortfarande inte att jag är perfeckt! Och jag fortsätter att gå ner cr 1kg per månad…jag känner bara inte för matlust! Och om jag går ner cr 5 kg mer är jag underviktig….

 40. Jag är en tjej på 12 år och jag väger ca 46,5 är det normal vikt för en 12 åring?

 41. Bedrövlig sajt faktiskt. Direkt vansinnigt att ge vikt och kostråd på så enkla mått som längd och vikt. Vi är individer och absolut inte stöpta i samma form. Jag är drygt 50 år, 180 cm lång, väger 97 kg och borde absolut väga mindre, t ex 90 kg.

  Men… jag tränar 5-10 timmar i veckan (kondition, styrka blandat), äter sund mat och har 26,5% kroppsfett (morgondagens vägning).

  Enligt er har jag ett fetma problem och borde väga 81 kg vilket jag inte vägt sen tonåren – känns lite löjligt att läsa och tror tyvärr era felaktiga råd kan skrämma många till ett skadligt beteende.

 42. Hej. Jag är 14 år, fyller 15 år i September. Jag känner mig verkligen fet. Alla i min omgivning är smala och vältränade. När dessa klagar på deras fett (som inte finns) och vikt får jag nästan panik. Ibland önskar jag att jag kunde få anorexia, även om det låter hemskt. Jag har vänner som har fått det och det är verkligen en tragedi. Nej, jag vill inte alls få det förresten. Bara att jag kunde gå ner lite. Jag är 175 cm lång och väger lite växlande mellan 61-62kg. Vet inte vad jag ska göra…

 43. LÄGG DENNA TEXT EN TANKE:

  Alla ser olika ut. Visst Du har säkert hört det här milliontals gånger förut, men på riktigt. Alla är olika långa, har olika mycket muskler, olika tjock benstomme. Tänk vad tråkigt det skulle vara om alla såg likadanna ut!

  Idealen som finns idag är INTE friska. Om du inte redan visste det så är idealen anpassade för att bara passa in på en liten grupp. Om alla hade dagens ideal som utseende skulle idealet förändras.

  Det allra viktigaste är att du tycker om dig själv och ditt utseende. Om du gör det kommer andra se det, tro mig, det märks.

  Efter att ha läst det här kommer du säkert fortsätta ditt liv som vanligt. Det enda jag ber dig om är att tänka över det här!

  <3

 44. hej jag är en tjej på 14 snart 15 år… jag har hört att jag är fet och att jag är ful i alla dessa år, men nu undrar jag behöver man verkligen vara smal för att betyda något.. jag har dålig självkänsla och självförtroeende och jag är mobbad.. finns många anledningar men ett av dem är att jag väger för mkt enligt dem. Själv säger jag att jag är nöjd med min kropp och att jag inte har växt klart än.. men ord sårar. jag är rädd att gå barbent och även i linne eller något annat som man visar armar och ben i… vilket betyder att jag nästan får hoppa i med badhanduken för att jag är rädd för att dem ska se min mage. Min familj pressar mig ganska hårt med det, och jag har gråtit miljoner tårar för det här. jag väger 75,6 kg sist jag kollade var ungefär igår men jag tror att samma siffror står kvar. jag är ungefär 1.60 cm lång.. jag är trött på att bli mobbad vet att jag inte har något självförtroende men ni kan hjälpa mig att får det, och att få mig att må bättre.. men det är så om man fått höra att man är ett jävla fetto och folk bekräftar det så blir det lätt så att man tror det tillslut.. jag vill ha ett liv jag vill kunna gå ut och visa att se på mig liksom hjälp mig 🙂

 45. jag är 194 och tänker att något kommer hända närsom helst eftersom jag väger 130…. fast jag tränar rugby och sånt…. står att jag har bmi 35.32

 46. 12 år, 1,59 & 45,5 kg, jag hade 18,2 BMI i denna, och räknas som underviktig, känns nt bra :/ Min mamma kallar mig skinny hela tiden, och jag rasar ändå i vikt utan att göra nånting! Hjälp! 🙁

 47. Har gått igenom alla kommentarer.. 13 åringar 12 åringar 14 varför bryr ni er så mycket om vikten? Själv är jag 16 Årjag vill inte ens göra testet, varför ska alla bry sig så mycket om vikten osv?

  Visst kan jag erkänna att jag har lite mer fett än vad jag borde men palla bry, jag tränat 3 gånger i veckan och min vikt består mest av bara muskler, men visst magen är lite fet, ja men You Only Live Once, så lev livet bry er introt vikten bara du är nöjd!

 48. Jag är 13 år, jag är 155 cm lång och väger 54 kg. Mitt BMI är alltså 22.89 vilket är normalvikt. Men jag känner mig superfet! Min mage är inte platt och när jag står i profil ser jag gravid ut om jag putar ut magen. Försöker gå ner i vikt nu, äter inte frukost, en liten lunch och en liten middag och så tränar jag på gym två gånger i veckan. Min målvikt är 40 kg vilket räknas som undervikt, men jag bryr mig helt ärligt inte. Får se hur det blir när jag kommer dit. Kanske stannar på 45 kg (som är på gränsen till undervikt) Några tips på hur jag kan gå ner i vikt?

 49. Jag är en tjej på 12 pr, jag väger 43.5 kg och är 162 cm lång. Jag trodde det var normalt, eller tom för mycket men det står att jag räknas som underviktig. Trodde aldrig att jag var underviktig. Mitt BMI är 16.58 och jag bör gå upp 5.05 kg. Shiit. Nej, jag kan typ inte gå upp i vikt om jag inte äter på McDonalds varje dag.

 50. Jag är 13 år, väger 64 kilo och är 170 cm lång.
  Jag är nöjd med min vikt då jag har mycket muskler och en sund och vältränad kropp.
  Ni tjejer som skriver i stil med * jag är så fet är 165 cm och väger 45 kilo* snälla lägg ner.
  Det ända ni är ute efter är uppmärksamhet, och ni är egentligen sjukt stolta över eran vikt.
  Kurvor är det finaste en tjej kan ha.
  Lev livet, ät det ni vill ( till viss del ) och träna i förhållande till det.

 51. hej jag heter beatrice och jag väger 53/52 kg och är ungefär 150-155. Jag är 14 år,jag tror att jag är inte fet men min syrra som är 23 väger mindre än mig. hon väger 40 kg och är lite längre. och jag är mest hemma(har sommarlov) så har ingen att jämföra mig med eller fråga.
  Är jag fet eller inte är tuff fråga. och jag vill inte banta eller något. Själv vill jag bara växa klart.men jag vet inte vad jag ska göra.
  P.S jag tränar simmar och har gått på konståkning och gymnastik. och jag har tävlat i alla.

 52. Asså ni som är typ 11-12 som väger under 50 och vill gå ner I vikt, själv är jag 14, 164 cm och väger 64 kg. Jag är inte tjock, jag har bara lite mage. Enligt bmi är jag normal. 🙂

 53. Jag är en tjej på 16 år och är nöjd med min kropp. Även om jag är bara 162cm lång och väger 68kg. Jag har lite övervikt och mage men jag låter inte det förstöra min vardag, allt jag har gjort för att må bättre är att dra ner på godiset, äta mindre, träna lite då och då. Vet ni vad? Jag mår mycket bättre efter det för min mage känns inte så uppblåst längre även om jag inte har gått ner nåt.
  Så allt jag kan säga till er alla därute är att ni ska må bra och inte tänka så mycket om eran vikt! Lev livet, man lever bara en gång så varför låta tankarna om sin vikt förstöra det? 🙂

 54. Jag är en tjej på 13 år (om en vecka), som är 1,64 och väger 66 kg. Men jag är nöjd med mig själv endå, hallå YOLO liksom 😀
  Men ja, visst är jag inte supersmal. Jag har lite fett på magen, och har alltid haft det. Men för ca 3 år sedan smalnade den av mer och mer helatiden, utan att jag ens gjorde något! Och det var när jag kom in i puberteten, vilket var ganska tidigt.
  Under en sommar hade jag vuxit 11 cm(!), men jag hade klart gått upp en del, även fast magen blev smalare. Så till er där ute som inte har kommit in i puberteten helt ännu, eller kanske inte har gjort det alls(?), SLUTA KLAGA PÅ ER VIKT! Kroppen växer under puberteten, vilket leder till att ni självklart går upp i vikt! Det händer varje människa, så du är inte ensam om att växa och gå upp i vikt.

  Kan informera er om att jag nästan är fullt utvecklad, även fast jag är så ung. Jag har C-kupa, midja, rumpa mm. Men det är för jag kom in i puberteten väldigt tidigt, redan vid 8 års ålder. Nu är jag en lite kraftig tjej, som inte har den smalaste magen, de smalaste armarna, låren, vaderna. Men vet ni? Jag är jättenöjd med min kropp. Och det borde ni också vara.
  Man växer ända tills man är ca 25 år, dock inte lika mycket i slutet. (och ja, som jag skrev innan är jag nästan fullt utvecklad, men jag växer också fortfarande, men inte lika mycket längre.)

  Så låt er kropp växa som den ska, utan att störa den i sin utveckling genom att sluta äta och/eller börja banta.

  Hoppas denna bibel-långa text (hehe) var till någon hjälp till några av er där ute.

  Kram.

 55. Jag är 15 år och väger nån stans mella 88 – 91 kg, för ungefär 2 år sen så vägde jag runt 70kg kanske mindre och sen fick jag knä problem efter att ha spelat fotboll i skolan, jag vill gå ner i vikt men jag vet inte hur, jag mår jäckligt dåligt.. kan någon hjälpa mig?

 56. Haha vafan, jag är 166 och väger runt 62-63 och det räknades tydligen som fetma nu när jag kollade. Måste vara nåt fel på sidan.

 57. Jag är 162 cm lång och väger 58 kg . Är jag överviktig ? för det står att jag inte är det men skulle mer än gärna vilja gå ner 9 kg . Och även om jag går ner 9 kg så är jag fortfarande normal viktig . Detta kanske låter lite sjukt och galet att vilja går ner 9 kilo men hellre det är detta ! Min mage är platt och jag har six pack , men mina lår är väll lite …. FETA ! Och min rumpa är den största i världen ! Jag kan lägga ett cigarett-paket på den ! HAHAHHA ! men jag skulle gärna förlora vikt . Jag känner att träning inte är det rätta för mig , men et som jag rekommenderar för TJEJER är ZUMBA eller DANS , friidrott ? testade på ZUMBA och mitt svett bara rann och droppae på golvet men jag kände ingenting , det är väll bra ? och det var jätte kul ! Jag har det lätt för mig med diet och inte äta onyttiga saker t.ex PIZZA , LÄSK , GODIS , CHIPS , POPCORN O.S.V ! så det är jag nöjd med . Jag är stolt över mitt utseende men inte min kropp (vikt eller så) . Jag är 12 år ! HÄR ÄR EN TJOCKIS ! <3 EN RIKTIG MEATBALL !

 58. jag mår dåligt eftersom att jag inte har nåt att leva för jag har ett gymmedlemskort och använder det väl.. men vad ska man göra när man inte kan vara sig själv, jag hatar mitt liv, eftersom att jag inte har nåt.. jag gillar inget med mig själv.. men jag vet att det kunde vatt värre, och jag har så mycket sorg inom mig just nu så att jag vet inte vart jag vill ta vägen, jag har varit med om så mkt och jag tror det bidrar till fetman att man har så mycket sorg inom sig varje dag. jag är stark och försöker ta mig igenom detta med ett leende, jag vet inte vad jag ska göra, jag bara äter och äter för att då finner jag tröst i livet, förra månaden ville jag ta livet av mig, eftersom jag inte får något stöd från familj och vänner, jag är mobbad i skolan,jag får ingen kärlek som jag kan lägga ner tid på bara för att jag mår så dåligt.. det syns alla ser trots mitt fejkade leende, jag har råkat ut för misshandel och även mordsförsök emot mig, min mamma är alkholist och min bror lika så..jag har ingen att prata med jag har bup, men dem rapoterar det jag berättar för hela världen, jag vet inte vad som sägs bakom min rygg och har fått ta stryk för nåt som jag inte har gjort, jag känner att jag inte vill leva mer vem skulle sakna mig alla mina närmaste har ju svikit mig så mkt nu.. men jag kämpar och ska gå igenom detta svåra, jag vill mycket och ett av dem är att det ska bli bra, och att alla ska vara lika mycket värda det är hemskt som det ser ut nu, det drabbar även kärlek med detta om att vara populär och inte, tillexempel jag är ju mobbad därför vet jag att den populära killen som jag tycker om aldrig kommer att bli min eftersom att alla tycker det spelar roll det här med statusar personligen tycker jag inte att det spelar någon roll det är insidan som räknas och vilka känslor man har för varann.. och det värsta av allt trots att man vet att man duger som man är kan man tyvärr inte sluta jämnföra sig med alla dem andra runt sin omgivning, jag har skrivit dikter sånger och allting om mitt liv men jag har börjat få slut på ord och jag kämpar för att jag ska må bättre eftersom att vikten gör att jag inte tycker jag duger men den stora frågan är mår man bättre bara för att man är smal jag säger bara det jag mår säkert bara lite bättre om jag blir smal.. men det finns fler problem.. tänk på det man stöter på hinder hela tiden i livet.. och alla har nåt att bära på

 59. När jag föddes hade jag BMI på 14.. Som tur är så väger jag inte 3,5 kg längre, för då hade mitt BMI varit ca 1,00.

  Väldigt användbar sida..

 60. Jag väger 51kg och är 164cm och är 14 år… Undrar bara om jag är tjok… Min mäns har förresten inte varit normal.. Har bara haft min mäns 3 dagar av 5 ,och en dag har jag haft den minsta tampongen en hel dag när mänsen va som mäst och tampongen va inte äns full… Jag har gått ner i vikt de senaste veckorna och har fått vitamin brist.. Undrar bara om jag börjar utväckla någon anorexia…?

 61. Ligger på 29,2 i BMI.
  För en månad sedan cyklade jag 1600 km på 13 dagar med full packning (tält, kök, mat osv), men jag har tydligen ohälsosam övervikt, på gränsen till fetma.

  Det känns bra att äntligen få reda på hur dåligt jag mår och att min kraftiga övervikt kan övergå i fetma om jag inte passar mig.

 62. Hej allihopa! Jag har en fråga 😉 Jag är den 7 Oktober 15 år väger cirka 52-55 kg och är cirka 160-163 cm och är kille…Är detta alltihop bra, eller är det nått jag ska göra åt??? Jo och en sak till…Mina vänner anser att jag är jättekort:( för att vara nästan 15 år….Vad tycker ni??? Tror ni att jag kommer växa 1-2 året på gymnasiet???

 63. hej alla som gnäller över era små magar. sj har jag över 33 i bmi å jag ser inte över fet ut bara lite gulligt rund. men håller på att gå ner i vikt just nu eftersom kroppen o jag inte mått bra. jag e 164 o väger 90kg. jag ska ner minst 25kg för att jag själv ska må bra. dessutom är det inte kul att köpa de där extra stora kläderna i strl 50-52 :-/ vill kunna ha snygga kläder som sitter bra. för 5år sen vägde jag 63 o var 164 lång, de va lagom 🙂 men gärna lite muskler också då spelar inte kilona så stor roll. muskler väger mer än fett! JAG trivs inte med min kraftiga viktuppgång men stoppade de innan de blev 3 siffrigt! nu e de krympa magsäck som gäller (dra ner på mat) o massa motion som gäller! e inne på min 5e v i mitt “nya” liv utan socker, vittbröd o fet mat! jag e 21 år o har växt färdigt DÅ är det okej att “banta”. tips på er som e under 18 gör det ni tkr är roligt o njut av livet! dock undvik godis å läsk mitt i veckorna de är inte bra för hälsa o tänder. men vikten ska ni inte fokusera på de e som sagt bara en siffra! DU ska vara nöjd med dig själv va andra tkr kan du skita i 🙂

 64. hörrni! Ni ska inte banta om ni är tjocka. Börja träna istället! Jag har sett ut som en pinne hela livet, hur mycket jag än åt så blev jag inte mindre smal(vi snackar om hela kastruller med potatis och en hel gryta fisk etc). Jag har dock alltid haft bra kondition och varit hyfsat stark(trotts att jag såg ut som en pinne). Anledningen är nog att jag har varit fysiskt aktiv hela livet och haft ”bra” ämnesomsättning(jag har åkt skridskor, skidor, gokart, fäktas, spelat fotboll). Jag har alltid sagt ”Jag har inget fett, det är rena muskler” och folk har alltid skrattat, men de fattade inte att jag inte menade att jag inte hade överdrivet mycket muskler, saknade bara fett.

  Jag är 16 år och 183cm lång. För ca 3månader sedan vägde jag 62kg men jag började gymma, och vipps så har jag gått upp till 64.8kg och kan köra 60kg(4 gånger 3)bänkpress, 90kg benpress(12 gånger 3). Men kan fortfarande känna mina revben, alltså hade jag rätt hela tiden, saknar bara fett.

  Om ni känner att ni har en mage och fett som dinglar när ni hoppar men har ett ok BMI så är ni fortfarande överviktiga, ni saknar helt enkelt muskler(muskler väger mer än fett). Men bli inte deprimerade nu, om ni bara börjar gå till gymmet/ börjar träna nån sport så ska ni se att det snart försvinner, ni kanske inte går ner i vikt(kanske tom går upp) men det är för att ni ersätter ert fett med muskler.

  BMI är väldigt vilseledande.

 65. Jag har BMI 24 och springer
  5 km på 16:20

  Jag löptränar väldigt mkt
  men styrketränar aldrig ..

  Det står att BMI kan
  misstämma för kroppsbyggare ..

  Jag är på gränsen till
  överviktig enligt BMI ..

  Bra gjort för att vara långdistansare
  som får ihop 80 km/vecka ..

 66. Jag är orolig för min vikt. Jag är 12 år och är 160 cm lång men väger bara 39 kg. Jag hade gått upp en kilo sen förra året men växt ungefär 5 cm.Jag går hungrig hela tiden men försöker att äta bra. Dessutom har min längdkurva börjat ge efter….

 67. Well, jag är tydligen underviktig.
  Väger 35.7 kg, och är ca 157cm lång. Är 16, men har alltid varit väldigt liten och smal.
  Jag mår ändå väldigt bra, trotts det.

 68. Är 13 år och 172 cm lång och väger 67 kg, visst skulle jag vilja ha smalare lår, mage, armar och mindre fett under hakan! Men jag är normal viktig och har ändå väldigt mycket benmuskler! Så till alla andra 13 åringar jag sett komentera här, herregud! Ni är lika långa som mig fast väger 10 kg mindre, och ändå täbker ni gå ner 15 kg till? Helt sjukt om ni frågar mig! Så länge man mår bra ska man va nöjd med sin vikt!!

 69. Jag har ett bmi på nästan 40 så skärpning alla ni som sitter o anstränger er för att få tag med nyporna i ett uns till fett… Jag kommer nu att få hjälp med detta efter en väntan på nästan 2 år… O alla ni barn ni skall inte använda denna sidan. Ni växer fortfarande… O så skrev någon att det är så lätt att gå ner i vikt… Ja banta över 40 kg du då… Lätt…? Jag är inte den som gnäller jag är fet för jag ÄR fet.. Jag ligger långt över fetma så nu kan ni som nyper efter fett göra nått annat istället för att säga ni väger för mycket. Hade ja kunnat gå ner om så bara 20 kg hade jag varit överlycklig men nu har jag 40 kg minst att tampas med… Dessutom har jag en knä sjukdom efter en orienteringsskada så jag KAN inte motionera ihjäl mig heller. Jag har op 5 ggr i mina knän o dom blir inte heller bättre… Så jag vet vad fetma är utan att vara en gnäll spik

 70. Jag är 12 år och är 160 cm lång och väger 41. Mitt bmi är väldigt lite så jag måste gå upp, fast istället försöker jag gå ner. Jag tycker jag är tjock ibland, när jag har ätit och då försöker jag gå ut och röra mig för att förbränna det jag ätit. Men mina “kompisar” brukar kala mig för FETTO, jag tror och hoppas inte dom menar det men jag tar väldigt lätt åt mig.:(
  men jag har hört att man ska väga 110 minus sin längd.
  Så om man tex är 170 cm lång så ska man väga 60 kg. Det vet jag inte om det stämmer men jag TROR det…<3

 71. Asså gå ej efter bmi helt ärligt, kolla er i en spegel så ser ni ifall ni är tjocka elr ej. bmi= shit

 72. Okej, så här det. Om du är en tjej så ska du helst ha en fetthalt på omkring 20/30% och om du är kille 12/20%. Jag är själv en kille på 15 år som väger runt 93 kg och jag har ju knappast den bästa kondisen men jag är starkare och orkar gå längre och snabbare än resten av skolan.

 73. Hej jag är 14 år jag 167.5 cm lång och jag väger 60.8 kg. Sedan sommarlovet har jag försökt gå ner i vikt. Jag äter varken frukost eller lunch och om jag gjort det har jag framkallat kräkningar (jag har dock slutat med just det). Däremot äter nästan alltid för mycket (i mina mot) på helgerna jag äter nämligen tre mål då eftersom jag inte kan smitta i från. Jag får ångest för allt jag äter. Varje dag räknar jag mina kalorier och tränar varje dag i veckan i bland ännu mer än så. Det har gett resultat så klart, jag räknade ut senast idag att jag gått ner 7.9 kilo 3.5 månad har nu ett BMI 21.7. Jag bet att det inte är bra, och att jag är för ung men snälla jag är ändå 14 jag er 11 & 12 åriga flickor att sluta med det ni gör! När jag var i er ålder tänkta jag precis likadant, jag ville också gå ner i vikt. Skillnaden var att jag aldrig satte det i praktiken. Och snälla om ni har ett BMI på 17 är ni INTE överviktiga, ni är för smala. Läs diagrammet!!

 74. Helloj!
  När jag läser här inne så blir jag verkligen rädd! när man är 11 år så skall man inte tänka på hur mycket man väger. Man skall inte behöva tänka på det alls, i den åldern så växer man ju!

  Jag har iofs mestadels av mitt liv varit överviktig, Efter jag fick min son vid 22års ålder så vägde jag 116kilo och jag är 170 lång, nu 3 år senare väger jag 74, allt jag gjort har varit att röra på mig, äta regelbundet och ha kul om man tränar…man behöver inte hetsbanta för det kommer tillbaka sen igen, när jag var 18 så gick jag ner från 95 till 70 kilo med pulver diet och ca 2år senare så hade jag gått upp dom igen, så jag tycker inte att man skall kolla på BMI, se till hur du själv mår!

 75. Jag är 158 cm lång det står att jag ska gå upp 7 kilo ja äter ganska mycket choklad och chips men ja går ändå inte upp i kilo.Jag har inte heller någon aptit på morgonen så jag brukar hoppa över frukosten.

 76. Hej jag ville också säga att ja är 12 år och ja har inte tittar på.min vikt på 3 månader.

 77. Hur mäter man midjan?
  är de runt där naveln och höfterna sitter eller är de under brösten/ runt revbenen?
  för vid naveln/höfterna är jag 74 cm och runt revbenen är jag 63cm.
  jag är 160 cm lång och väger 43.9 🙁 känner mej tjock fast än de står att jag behöver gå upp 3.46 kg… Mamma klagar på att jag är för smal.. Men när jag tittar på mej själv i spegeln ser jag inte direkt fet ut speciellt inte om man kollar på underarmar och smalbenen. Men tittar man på mina lår, överarmar och mage så ser jag bara fett 🙁
  Skorsköterskan fattar ingentig. Så jag pratar inte med henne längre!
  Jag undrar bara vad andra tjejer som är 15 år och 160cm lång väger så jag kan få en syn på vad som faktiskt är normalt 🙂

 78. Det är verkligen helt sjukt hur många 12-13åringar som skriver att de ska banta! Min kompis snackade om BMI, sjläv tyckte jag att det bara lät som bullshit, men hon pratade lite om dietguiden. Skulle bara kolla lite vad det var hon snackade om för guide och gick in här då….
  Själv är man femton, 175 lång och 54 kg. Nöjd som fan och jag tänker inte låta någon annan eller mig själv trycka ned mig! Jag måsste får min vän att inse att hon är bra som hon är….

 79. Tror inte på detta bmi, det säger att jag är 6 kg för underviktig men jag är tjock -.- väger.40 och är 158 cm lååång! är 12 år

 80. Är detta ett skämt? Jag är 33 år gammal och väger 85 kilo på mina 170 cm. Mitt BMI blir alltså 29, ett steg ifrån fetma! Jag kan meddela att jag är vältränad och har styrketränat samt tränat kampsport sedan jag var 18 år gammal. Jag äter nyttigt. Jag är varken en bodybuildare med jättemuskler eller spinkig. Jag är ganska grov kan man nog säga. Stora armar, stora axlar och mycket muskler men absolut inte på bodybuildar nivå. Jag har en liten mage som totalt vägrar att ge sig av, men att kalla det för fetma vore löjligt. Jag tror att det inte är en bra ide att följa detta med BMI. Följ kroppens signaler samt spegeln på väggen.

 81. Hej!

  Blir fan skitarg när jag läser vad de flesta yngre kommenterat. Jag förstår att 11-15åringar går in på BMI för att de är osäkra, det är jag med, MEN ni kan ju inte gå runt och säga att ni är överviktiga eller feta om ni är 1.69-1.77 och väger 40-55 kg. Det är inte ens bra för er, ni skadar er ju bara mer och mer om ni nu “bara” ska gå ner 2 kg till eller nåt. Om vi tar mig som exempel: Jag är 174 cm lång, väger 64 kg, tränar ingenting. Om jag vägt 54 istället för min nuvarande vikt så hade jag mått riktigt dåligt. 56 kg klassas som UNDERVIKT om du inte har några märkvärdiga muskler när du är 1.74 cm lång. Ni kan ju gå utifrån det. Och sen, du dör inte om du väger 2 kg mer heller. Om jag hade vägt 66 kg så hade jag inte mått så mycket sämre heller.

  Tonåringar borde verkligen inte tänka på sin vikt allt för mycket. Tycker liksom att ni inte ska tänka för mycket på hur ni ser ut, var glada istället för att ni inte ser ut som alla andra 🙂

  Puss och kram

 82. Hej! Jag är 14 år och har alltid haft dåligt självförtroende över min vikt. Just nu väger jag runt 68 och är 174 cm lång och jag tränar 4 gr i veckan.. ! Jag Kom in i puberteten tidigt! Och alltid tyckt jag vägt mycket har pratat med min mamma sen jag var 11/10 typ om att jag tyckte jag väger mycket! De hon sa då är att vikten är bara siffror de är hur man mår som är viktigast och att jag vägde normalt. Jag förstår alla som är oroliga över vikten och så jag är de själv och är de nu fast jag skriver de hära! Fast försöker intala mig själv att vikten inte spelar roll vilket jag vet att den inte gör heller, men jag väger mig 2 gr per år hos min astmaläkare och innan jag ska dit så är jag alltid orolig och ledsen för vill inte se min vikt! Borde Inge va ledsen innan för de är ingen stor grej men ändå är de så.. Ja men grejen är att ingen borde bry sig om vikten! Och ingen ska sluta äter för att bli smal! Om du vill förlora vikt tycker jag du ska köpa ett par jumpaskor och gå ut och spring nån gång i veckan börja liksom med 1 km inte mera de är bara att öka när du känner dig redo!:) men ja tycker alla borde lägga ner med BMI och vikt osv bara sluta bry dig och ha kul:)

 83. För fan! hur kan ni tycka att ni är överviktiga när ni typ är undernärda, benrangel bara en jävla benpipa. skärp er för fan. ät normalt och träna, jag är själv 172 och väger 65 och de är jag stolt över, och jag är inte tjock. jag tränar 5-6 gånger i veckan och äter sjukt mycket mat. medans normalätande personer äter en pizza äter jag två. och jag har magrutor till och med. nu får ni tamefan skärpa till er. och om ni inte visste de så om man inte äter bra med mat när man är tjej så kan man bli steril alltså man kan inte bli med barn när man blir vuxen. man kan också råka ut för benskörighet att man lättare bryter ben och armar. man blir också lättare sjuk hängig och så. så ni som tycker ni är tjock och inte är det egentligen skärp er och ät mat! och en sak till killar tycker att det är attraktivt med kurvor, de hata för smala tjejer.

 84. Var inne och gjorde testet precis och det visade sig att jah var normalviktig. Jag är nästan 15 år gammal och väger ca 70 kg och är 174 cm lång. Ja ni tänker nog att oj 70 kg, det är en hel del det, och det är det men det är inget man tänker på när man ser mig! Jag har kurvor och former men nästan ingen mage. Allt beror ju på kroppstypen så jag säger TA INTE DET HÄR SERIÖST! Alla unga som ser detta testet och inte får det resultatet ni önskade, det är inte blodigt allvar! Alla är fina som de är vare sig man är lite mullig, har kurvor, är smal, eller har stora lår! Häng inte upp er på ett test. Ni är fina som ni är!

 85. Jag är en tjej på 14 år och jag har ett bmi på 19, vilket jag tycker är helt okej. Har haft anorexia innan, dog nästan för jag fick så låg puls. Denna vikthets är så tragiskt 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Allt om dieter och viktminskning