Flygvärdinnedieten

flygvärdinnedietenFlygvärdinnedieten är en lågkolhydratsdiet och uppkom troligtvis pga. de höga skönhetskraven inom flygvärdinneyrket. Dieten sägs ge en viktminskning på hela 4-5kg på endast en vecka och räknas som en av de snabbaste dieterna. Flygvärdinnedieten förespråkar mycket kött, fisk och grönsaker, men potatis och spannmålsprodukter som bröd och pasta skall stängt undvikas.

Till dieten följer en matsedel som skall följas strikt. Maten får endast kryddas med salt och peppar och man får givetvis inte äta något mellan måltiderna.

På grund av att dieten ger upphov till ett lågt kaloriintag och avsaknad av kolhydrater är det lätt att misslyckas pga. hungerkänslor och huvudvärk. Även efter dietveckan är risken stor att falla tillbaka på samma vikt.

Flygvärdinnedietens meny

Flygvärdinnedieten kan användas i fyra eller fem dagar. Om man väljer den längre dietperioden så tar man menyn för dag 1 en gång till.

Meny dag 1

 • Frukost: En halv grapefrukt tillsammans med en kopp kaffe eller te.
 • Lunch: Grillad biff eller köttfärsbiff, grönsallad, tomater utan dressing och ett äpple.
 • Middag: Två hårdkokta ägg, haricots verts och en halv grapefrukt.

Meny dag 2

 • Frukost: En halv grapefrukt tillsammans med en kopp kaffe eller te.
 • Lunch: En lammkotlett med en grönsallad utan dressing samt ett glas tomatjuice.
 • Middag: Squash och blomkål (ångkokta eller råa). Haricots verts och osötad äppelmos.

Meny dag 3

 • Frukost: En halv grapefrukt tillsammans med en kopp kaffe eller te.
 • Lunch: Grillad kyckling, grönsallad med selleri utan dressing och ett äpple.
 • Middag: Grillad köttfärsbiff med skalade tomater samt ett glas katrinplommonjuice.

Meny dag 4

 • Frukost: En halv grapefrukt tillsammans med en kopp kaffe eller te.
 • Lunch: Två hårdkokta ägg med haricots verts och ett glas tomatjuice.
 • Middag: Grillad biff, grönsallad med tomat utan dressing och ett glas osötad ananasjuice.

5 thoughts on “Flygvärdinnedieten”

 1. Jag har provat flera dieter och den tykte jag var bäst. Fortsatte med balanserad mathållning (så lite kolhydrader och fett som möjligt)och gick inte upp i vikt igen utan ner Jag tycker att den här dieten tillämpar också princip om mat som hjälper till förbränningen som ananas, grejfrukt, haricots verts, äpple o.d Hungerkänsla var inte så fruktansvärd som med kålsoppa dieten fast man åt hur mycket kålsoppa som helst. Inte heller dåligt humör fanns det i bilden. Den hjälpte mig att att lära mig vilken mat jag ska välja samt ta bemestra hungerkänsla. Generellt tycker jag att om dieten ska lyckas ska man minska kolhydrater och fett och inte proppa i sig mellanmål Hungerkänsla försvinner med mycket protein

  Lycka till med dieten som passar just dig!

 2. Jag har precis provat ett nytt bantningspreparat som heter Sophiakuren. Det hela går ut på att man byter ut all mat mot dietshakes. Det låter kanske tråkigt, men det är helt OK och smakerna är faktiskt riktigt trevliga. Men bäst av allt är att det fungerar. Jag har gått ner 11,3 kilo på 3 veckor!

  Som jag förstått det säljs Sophiakuren endast på internet. Men leveransen gick på 4 dagar så jag tycker det är helt klart godkänt.

  Lycka till med bantningen och håll tummarna för att jag lyckas gå ner de sista 2 kilona innan midsommar.

 3. Denna diet har passat mig som varit desperat utmärkt! Jag blev så chockad då jag redan första dagen gått ner 1,7kg. Jag trodde att det var en bluff. Jag bestämde mig sedan för att inte ha någon målsvikt, att inte sträva efter att gå ner 4-5kg i veckan, så jag gömde vågen under 3 veckor. När det var dags att kliva upp igen, stod siffrorna på 71 istället för 89kg. På 3 veckor, lyckades jag gå från noll till tio på självförtroende skalan! Såååå nöjd!

  Hade heller inga biverkningar som hungerkänslor, trötthet, huvudvärk osv. Allt var som det brukar, fast kroppen blev mindre 🙂

 4. MÅSTE man dricka tomat- och katrinplommonjuice? Känns onödigt att köpa hem det och bara dricka ett glas, och sedan låta det stå.

 5. De som testat denna diet. Hur mycket grönsaker ska man äta, mängden per måltid alltså? hur stor ska biffen vara osv? Står ingen mängd och vill inte påbörja en diet utan att veta hur mycket man ska äta av varje eftersom jag verkligen vill få ett snabbt och tydligt resultat då det är det enda som faktiskt kan motivera mig till att fortsätta.. Sedan, kunde ni som testat denna diet träna eller var ni för trötta? Hur länge höll ni på och hur var den första veckan? Hungrig, irriterade, trötta eller gick det bra?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *