Leucin-dieten

leucin-dietenLeucin-dieten är en diet som går ut på att äta mycket protein och på så vis tappa kilon. Genom att äta en portion protein till varje mål så höjer man sin fettförbränning.

Leucin är en aminosyra som finns i exempelvis kött, mjölkprodukter, fisk, linser, jordnötter, ägg och fullkorn. Denna aminosyra måste kroppen få genom kosten då kroppen inte kan tillverka denna själv. Leucin är en bra aminosyra eftersom den sägs dämpa aptit, balansera blodsocker och ge energi. Leucin bidrar också till att behålla muskelmassa. Leucin-dieten är perfekt för de människor som vill nå viktminskning och samtidigt orka vara aktiva. Den är perfekt för de människor som vill äta mycket proteiner direkt efter ett träningspass för att återhämta muskler.

Det som man bör äta enligt Leucin-dieten är följande: fisk, keso, räkor, mjölk, kyckling, ost, fullkornsvete, bladgrönsaker, lamm, linser, kikärtor, lever, limabönor, parmesanost, sojabönor, sesamfrön, spirulina, tofu, sojamjöl, yoghurt, rött kött, nötter, mandel, råris och pumpafrön.

4 thoughts on “Leucin-dieten”

  1. Pingback: Farliga dieter
  2. Hej!

    Jag håller på med denna diet men har en liten fundering. I mitt schema står det tex en biff med sallad och frukt till middag och en skiva skinka, yoghurt och sallad till lunch. Jag har valt att byta plats på lunch och middag då min partner och jag äter tillsammans på middagen och det blir mer lämpligt med biff och sallad då eftersom han inte gör dieten (men kan då ändå äta likadant). Hur mycket påverkar detta dieten? En annan fundering är att min partner kommer inte hem förrän runt 19, är det för sent att äta middag 19-19:30?

    tack

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *