Lyxdieten – ät gott men lite

lyxig matDet finns lite olika meningar om huruvida lyxdieten ska räknas som en diet eller inte. Tanken med en diet är nämligen att den ska vara tydlig, åtminstone relativt enkel att följa och ha ett lite längre perspektiv. Om man svälter sig en vecka genom att bara äta frukost med minst tio olika ingredienser och sedan strunta i dagens övriga mål har man inte automatiskt skapat en ny diet.

Enligt förespråkarna för lyxdieten kan man gå ner i vikt samtidigt som man får äta gott. Tanken är nämligen att man ska äta god mat i väldigt små portioner. ”Lyxigheten” ligger i att man kan äta alla sina favoritlivsmedel. Ju lyxigare desto bättre tycks vissa förespråkare av denna diet tänka. Bara den finaste biffen, den mest exklusiva laxen och de mest exotiska frukterna ska slinka ner i kundvagnen när man handlar. Dessutom är det fritt fram att ta ett glas vin (inte öl!) till varje måltid. Fokus ligger på högvärdigt protein. Kolhydraterna ska man helt utelämna. Man får knapra på morötter, gurka och andra grönsaker som är i princip fria från kalorier, men i övrigt är det kolhydratförbud.

Lyxdieten är inte en diet man utan besvär följer under en längre tid. Det kan inte rekommenderas att man följer dieten längre än två veckor. Genom att i princip bara äta protein får kroppen inte i sig de näringsämnen den behöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *