Panikbantningens konsekvenser

Att panikbanta är något som alla människor bör avstå från. Panikbantning för med sig många tråkiga konsekvenser som många inte tänker på förens det är för sent.

På grund av panikbantning kan kroppen få en chock när den inte får i sig den näring som den behöver, vilket gör att den ställer in sig på svält och börjar samla på sig alla näring som den kan få. När du väl börjar äta som normalt igen har du gått upp några extra kilon. Att panikbanta är ett sätt att egentligen förebygga för viktuppgång. Men de flesta väljer ju inte att banta för att gå upp i vikt, så därför kan detta vara bra att känna till.

Att äta mindre än 1500 kcal om man är kvinna per dag är inte att rekommendera. Skall man gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt bör man satsa på att ta bort max 500 kcal per dag. Att som kvinna dra ner för fort på näringsintagen och börja stressa kroppen kan även bidra till menstruationsstörningar som kan vara allvarliga i längden beroende på hur ung kvinnan är. Som ung kvinna kan man förlora sin menstruation och få problem med att bli gravid senare i livet om man experimenterar allt för mycket med kosten.

3 thoughts on “Panikbantningens konsekvenser”

  1. Dumheter! Svältläge (sänkning av basmetabolismen) sker först efter 72-96 timmars fasta! Så det är inget att oroa sig för.

    Något som dock är väldigt intressant är att man endast kan nybilda fettceller, inte bryta ner dem utan endast göra dem mindre.

    Mer intressant läsning:

  2. alltså… så om jag skulle sluta äta för 72 timmar… så skulle kroppen börja och ta fett från onödiga ställen?…såsom låren?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *