Raw food

Raw FoodRaw food står för färsk och obehandlad föda som äts rå och oupphettad. Raw food har länge varit en trend i USA och har nu spridit sig till Sverige och är idag därför ganska populärt. Raw food har blivit så populärt eftersom livsstilen förespråkar ett hälsosamt leverne, där enzymerna och näringen i maten ska bibehehållas. Många som vill rensa kroppen från skadlig föda brukar “raw fooda” i någon vecka för att bli av med skadliga ämnen och för att få i gång magen igen.

Raw food anhängare menar också att kroppen inte skall bli beroende av skadliga ämnen, kemikalier och tillsatser som finns i vanlig mat. Dessa ämnen skadar kroppen eftersom de stälj energi, de skapar obalans och sjukdomar.

Enligt Raw food anhängare skall kroppen bara få nyttig föda som är så ren och naturlig som möjligt. Mjölkprodukter är tillexempel något som skall undvikas då det är pastöriserat och slembildande. Raw food anhängare anser att de får ett boostat immunförsvar, klarare syn, bättre hy, bättre mage, bättre stresstålighet och friskare leder av att äta raw food.
Beställ bok om dieten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *