RS-dieten

RS-dietenRS-dieten står för “resistent stärkelse”-dieten som går ut på att äta mat som innehåller resistent stärkelse. Resistent stärkelse är kolhydrater som inte bryts ner i munhåla eller i tunntarm, men som bildar fettsyra i tjocktarmen och som gör att kroppen inte omvandlar kolhydrater till energi. På detta sätt förbränner kroppen istället för kolhydrater ner fett i kosten och fett som kroppen redan lagrat.

Det finns idag många studier som visat att resistens stärkelse ökar förbränningen av fett och som blockerar tarmen så att de inte tar upp kolhydrater. Den resistenta stärkelsen hjälper även till att skydda immunförsvaret, skapa god bakteriflora i tarm, skydda mot cancer och reglera insulinet. Genom att reglera insulinet kan hungerkänslor minska. RS-dieten lovar viktminskning med upp till ett kilo i veckan.

Enligt RS-dieten får man äta mycket av kalorisnål mat som innehåller mycket resistent stärkelse. Dessa råvaror är: fläskfile, prosciuto, banan, potatis, gurka, avokado, aubergine, soltorkade tomater, körsbärstomater, sesampasta, rädisor, hummus, cocktailtomater, kapris, purjolök,vitlök, gräslök, rödlök, kikärtor, svarta bönor, sallad, rucola, spenat, babyspenat, jordgubbar, ägg, nötter, yoghurt, lättmjölk, olivolja, gräddfil, créme fraiche, fetaost, fullkornsbröd, fullkornsknäcke, vinäger, fransk senap, pesto, balsamvinäger, salt, peppar, curry och citronsaft.

2 thoughts on “RS-dieten”

  1. Pingback: RS-dieten.. |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *