Soppdieten

SoppdietenSoppdieten, även kallad för bantarsoppan eller kålsoppan, är en diet som går ut på att nå en snabb viktminskning med hjälp av att äta soppa på kort tid. På en vecka skall man ha uppnått en viktminskning med 5 kilo. Dietsoppan äter man av varje dag i sju dagar tillsammans med en färdig meny.

Receptet för dietsoppan ser ut enligt följande:

 • 6 gula lökar
 • 1 kålhuvud
 • 4 morötter
 • 1 selleristjälk
 • 2 gröna paprikor
 • Vatten att koka grönsakerna i, som sedan används i soppan
 • 2 burkar krossade tomater
 • 3 buljongtärningar
 • 2 påsar pulverlöksoppa

Man skall koka grönsakerna tills de har mjuknat och krydda soppan med nyttiga kryddor och örter.

Menyn som man skall följa utöver att äta soppan, ser ut enligt följande:

Dag 1: Du får äta av soppan och frukt tills du blir mätt, du får dock inte äta banan.

Dag 2: Du får äta av soppan och grönsaker tills du blir mätt, du får dock inte äta ärter, bönor och potatis.

Dag 3: Du får äta av soppan, frukt och grönsaker tills du blir mätt, du får dock inte äta banan, ärter, bönor och potatis.

Dag 4: Du får äta av soppan tills du blir mätt och lägga till max 8 bananer med max 8 glas lättmjölk.

Dag 5: Du får äta av soppan tills du blir mätt och lägga till 300 g nötkött och sex tomater.

Dag 6: Du får äta av soppan tills du blir mätt och kan nu äta obegränsat av nötkött och grönsaker.

Dag 7: Du får äta av soppan tills du blir mätt och lägga till råris, grönsaker, fruktsafter, te eller kaffe.

26 thoughts on “Soppdieten”

 1. Schemat ser väldigt enkel ut att följa. Men frågan är – Får man dricka kaffe under hela tiden, eller bara sista dagen? Jag är en kaffenörd och frågan är om jag kommer klara mig utan kaffet.. 😛 Jag dricker kaffe med mjölk, inget socker. Så jag tror ändå att det inte spelar någon roll? Tacksam för svar!

  Hälsningar,
  Anni Olander

 2. Ja, kaffe går bra ur bantningssynpunkt. Tro mig, man går ner väldigt mycket i vikt om man orkar hålla i ett tag. Dock förlorar man även muskler.

 3. Ska man äta soppan både till lunch och middag? Eller räcker det till middag? 🙂

 4. Har kört denna i ca 1 månad har gått ner 12 kilo.
  Så funkar gör den.. Skulle dock vara tacksam för tips på god kryddning av soppan.. Vitkålen tar över smaken tycker jag.. Vad jag än kryddar med så blir det vitkåls smak med diverse kryddor..

 5. Peter! Testa dragon eller att lägga till lite cayenpeppar. det tar nog bort smaken av vitkålen lite..

 6. Det här låter som en bra diet jag ska prova. Men en fråga vad ska man äta till frukost? Hvregrynsgröt? och ska man äta soppan både till lunch och middag?

 7. Jag har precis börjat, det är dag fyra nu…det går ganska bra tycker jag, fast igår har jag syndat lite. Höll på att laga köttbullar till jul och åt några (vågen visade ändå rätt på morgonen) JAg brukar ta massor med persilja, dill och libsticka…Det ger en gos smak…Önska mig lycka till!

 8. Ni ska inte äta något annat än det angivna varje dag. Ingen gröt. Jag tyckte det var lättast att dela upp dagsransonen i fem delar där tre av måltiderna var den varma soppan. Valde att mixa soppan slät ibland och äta den som den är vissa av gångerna för att få variation. Kryddade på lite extra av samma anledning. Curry ibland, Cayanne ibland och örtkryddor ibland. Viktigt med variationen i mat och konsistens om man håller på en längre tid. Upplevde koffeinet viktigt när energinivån blev låg dag 2 och 3. Det viktigaste var dock at dricka minst 1,5 liter vatten om dagen då soppan är vätskedrivande. MEN överdriv inte med vatten!

 9. Jag har använt dieten vid ett flertal tillfällen och visserligen är den bra då den ökar fettförbränningen och man går ner i vilkt, men man förlorar också muskelmassa. Jag gick upp allt igen efter att ha avslutat dieten, så numera använder jag soppan som en god och kalorisnål måltid men jag kompletterar med andra nyttiga saker. Det gäller att hålla kalorierna nere, men tränar man så behöver muskler mera proteiner.

 10. Jag har aldrig trott på snabba lösningar till viktminskning, det krävs ju också att man lägger om den livsstil som faktiskt är orsaken till viktuppgången.
  Jag har gått upp dryga 10 kilo på lite över ett år och har ätit onyttigt och inte rört på mig nämnvärt.
  Har nu börjat med soppan men äter havregrynsgröt med bär till frukost och äter soppan två till tre ggr per dag, knäckemacka med lite bregott vid ett av tillfällena. Nötfärs eller bitar av torskfile i ibland och använder örter, peppar och örtsalt istället för buljong. Dricker te, kaffe och äter frukt och grönt och låter bli onyttigt, men unnar mig lite gott i matväg till helgen i måttliga mängder. Även ett litet glas vin till maten.
  Har börjat promenera/powerwalka två-fem kilometer några gånger i veckan beroende på tid och lust.
  Använder mina gamla kläder som måttstock och mål och ser att det ger resultat, så snart kommer jag i dem igen. Jag går nog inte ner så mycket i veckan men på sikt kommer jag säkert att kunna hålla min målvikt med hjälp av rutin på mina nya vanor 🙂

 11. Hej ! Började med soppan idag men när skall jag äta den? frukost, lunch och middag? Eller lunch, mellanmål, middag och kvällsmat? Kan man äta soppan till de stora målen? frukost, lunch middag och ta bars från modifast som mellanmål?

  Tacksam för svar 🙂

 12. Linda:
  Läs tidigare kommentarer.
  Du får äta det som står på menulistan: Soppa plus frukt dag 1, soppa plus grönsaker dag 2 och så vidare.
  Har själv börjat med soppan i går – och gick upp 500 gram 🙂
  Fast det är ju vad vågen säger efter 7 dagar!

 13. Är de nån som vet om man ska mixa soppan efter den är tillagad? Eller ska man äta den som den är? 🙂

 14. hur mycket vatten ska man ha till soppan? o så undrar jag om det ska vara grönsaksbuljong eller kött? 😛

 15. Hej. Räcker det med att bara äta soppan alltså inget annat en soppan i typ två veckor?? Tacksam för svar:)

 16. Kan man gå upp i vikt av den här dieten ? Och ska man träna samtidigt som man testar det här en vecka ? . Tacksam för svar 🙂

 17. Ja att man äter soppan Soppa plus frukt dag 1 men är man kan ju fan dö om man bara äter en gång om dagen, så är det då alltså… Soppa plus frukt dag 1 morgon lunch kväll??

 18. Jag är tveksam till all frukt och råriset (kolhydrater). Det är väldigt mycket socker i frukt som skapar blodsockersvängningar (skapar hunger) och höjer insulinet. (Insulin är som bekant det hormon som säger till kroppen att lagra fett/låser fast fettet i fettcellerna.) Annars kan det nog fungera.

 19. Jag häller i majs de dagar man får äta grönsaker. För att få det lite krispigt. Och tränar du samtidigt så tappar du inte så mycket muskler då du får äta kött dag 5. Är man så rädd för att tappa muskler så får man väl stoppa i sig lite nötkött eller kalkon =lite fett.

 20. det var så äckligt ,,,jag rekommenderar inte dej eftersom det hjälper inte om man mår illa av dej…börja promenera nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *